sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kuulumisia pitkästä aikaa!

Kaikkea on sattunut ja tapahtunut.. Mutta niinhän on mennyt aikaakin :)!

Leona starttasi näyttäly uransakin :D! Kävimme "harjoittelemassa" Imatran mätsäreissä.. Niin koira kuin emäntäkin! Palkinnot jäi saamatta, mutta kokemusta karttui molemmille :)! Yllättävän lunkisti Leona otti näyttelypaikalla vaikka koiria ja ihmisiä oli melkoisen paljon. Vesikoirien määrä yllätti todella positiivisesti. Leona meni vielä pentu luokkaan jossa kisailijoita oli hienosti 26. Kuten arvata saatoinkin, tuomarin käsittely ei ollut niin Leonan mieleen, hampaat näytti hienosti, mutta se perä... ai,ai.. sinne ei vieraat puutu :D! Eli, tätä täytyy meidän harjoitella. Ainoa mikä jäi mieleeni, oi tuomarin kommentti että "hieno esitys"! Jotain puhui juoksuistakin (mitkä meillä siis olivat maaliskuun lopulla), mutta hiukka meni ohi, varmaan jännitin ite niin paljon että en oikein kaikkea rekisteröinyt :D! Mutta tästä on siis hyvä jatkaa! Olivat meinaan itsellenikin ensimmäiset koiranäyttelyt! Ja tuo peppupuolen arkailu ei ainakaan meidän lääkärikäyntien ansiosta yhtään parane :(! Eipä se kuumemittari omassakaan ahterissa varmaan kovin mieluista olisi!

Juoksut siis olivat ja menivät. Hieman taisi hormoonit jäädä jylläämään ja pieniä valeraskauden merkkejä olla ilmassa.. Maitorauhaset ovat edelleen melkoisen turvoksissa ja pienoista apaattisuutta havaittavissa.

Hieman ovat erinäiset tulehduksetkin meitä vaivanneet.. Juoksujen jälkeen tuli pissitulehdus.. tästä toivuttuaan jatkettiin edelleen antibiooteilla joilla vuorostaan hoidettiin korvatulehdusta :(!

Kaiken kaikkiaan Leona on rauhoittunut huomattavasti. Ja tullut paljon kuuliaisemmaksi :)!
Alkaa toisinaan olemaan oikein mallikelpoinen yksilö ;)!
Ainoa, missä neidin luonne vielä pilkahtaa.. on toiset koirat.. siis kaverikoirat! Lenkeillä ym. missä vieraita koiria näkee, niistä Leona ei ole moksiskaan. Ja ai niin, huvittavaa, siellä näyttelyssä missä tosiaan oli paljon vesikoiria, Leonaa eivät kiinnostaneet muun rotuiset, mutta kaikki vesiäiset olisi pitänyt päästä moikkaamaan :D! Mutta joo, asiaan, muutaman kuukauden nuorempi labbis tyttö Viivi ja puolivuotias karhukoira Sisu ovat saaneet molemmat tuta Leonan "pomokkuuden".Nyt täytyisi vaan saada palautettua neiti maan pinnalle, eli Doris, sinua tarvitaan :D! Kovasti odotellaankin että Doriksen pennut kasvavat sen verran, että päästään paapottelemaan :)! Jospa siinä sivussa ojennetaan meidänkin "pentu" uomiinsa!

Ja niin, niitä muita sattumia ja tapahtumia..
Rakensimme pihaamme aitauksen, ei meinaan meinannut tyttö enää pysyä millään omalla pihalla.. Kissat, linnut, jänikset.. kaikki sai kinttuihin vipinää ja senkun perävalot vilahti ja taas mentiin.. Eipä siinä auta paljon kissaa sanoa, vietti on vietti! No, eräänä päivänä siis aitaus rakennettiin ja samaisena iltana Leonalta asia pääsi unohtumaan :(. Mentiin iltapissille ja jäin seisoskelemaan rappusille. Lokki parvi pyrähti alapihalta.. ja arvatenkin.. silloin mentiin! Olin varma, että koiruus hyppää aidan yli.. Kerkesin huutaa EEIIIIII!!!! Mutta ei hypännyt yli, vaan juoksi LÄPI! Kyllä! Näytti niiiiiiin pahalta. Leona heitti voltin, aita solmussa ja matka vaan jatkui :D! Sen verran kyllä säikähti itsekin että tuli hyvin pian, vähin äänin takaisin pihalle ja jätti lokit omaan arvoonsa. Onni onnettomuudessa, mitään ei käynyt! Jos jotakin hyvää, niin enää ei ole aidalle ryntäillyt.. Linnut saa liki lentää rauhassa. HUH!
Mutta nyt ollaan taas oltu päivittäin paljon vapaana muuallakin pihalla, on tainnut ymmärtää miksi koko aitaus tuli ja hyvin on siis pysytellyt lähettyvillä ja toiminut yhteistyökykyisesti! Metsälenkeillä tosin käydään välillä pyörähtämässä saaliin perässä :)!

Palatakseni vielä näihin lähi alueen vesikoiriin, olen yrittänyt tutkiskella josko täällä järjestettäisiin jonkinlaisia miittinkejä... mutta harmikseni näin ei taida olla. Eihän se toki olisi kuin ottaa asia järjestääkseen.

Kävimme muuten äsken avaamassa uimakauden. Hienosti pysyi pinnalla :)! Tänään oli taas sen verran hellepäivä, että pakko oli käydä viilentymässä. Mutta korva on edelleen lääkityksellä, tämän takia täytyy vielä uinteja "säännöstellä".

Tässä nyt pienoinen päivitys meidän suunnalta..

Ja kaikki L-pennut siellä lounais-suunnalla, Idän-sisko tulee lomalla heinä-elokuussa teitä moikkaamaan ;)! 

Loppuun vielä muutama otos kevään/alkukesän korvilta..






Tulipa vielä mieleeni.. :D.. Siellä näyttelyssä.. Kaikkien sinisten ollessa kehässä, ja vieläpä kehää juostessa ympäri, Leona bongasi herran, joka nautti buffetin tarjoamia grillimakkaroita ja alkoi hulluna vetämään hajua kohden :DDD! Muah.. makkaraa.. missä,missä.. :D!

1 kommentti:

  1. Näyttää Leonan turkki tosi vaalealta! Sehän on ihan beige koira jo :) Ja hyvä kroppa näkyy olevan myös, Liinu on niin heiveröinen, luuta ja nahkaa, mutta ehkäpä sillekin vielä täytettä tulee joskus.

    Tervetuloa tänne päin :)

    VastaaPoista