torstai 15. syyskuuta 2011

Aika rientää ja koiruus kasvaa :)!

Pitkästä aikaa! Mutta kuten sanoin, tästä ei ihan joka päiväistä touhua tullut :D!
Aika todellakin rientää ja Leonasta on tullut jo iiiiso-tyttö :)!

Tänään oli käynti eläinlääkärissä ja nyt on pirpanalla rokotukset kunnossa.. Painoa kertynyt tasan 9 kg, eli ei taida ihan miniksi jäädä :D! Ipana on ollut kaikinpuolin terve, mutta nyt viime päivinä on hangannut takapuoltaan ja kerroin lääkärille joka tyhjensi anaalirauhaset :(! Eivät olleet tulehtuneet mutta hieman "täyden".. Yöks! Täytyy seurailla tilannetta!

Leona on ollut edelleenkin todella reipas kaikissa tekemisissään.. mitään peikkoja ei ole matkalle eksynyt!
Niina kävi koiruuksien kanssa vierailulla ja Leona pääsi pentukarvastaan.. Trimmauskaan ei saanut pirpanaa juuri hetkautettua. Eikä ollut moksiskaan uudesta lookista :D!
Karvan alta tosin paljastui melkoinen värisekamelska :D! Aikaisempi ruskea väri vaihtui melko harmaan kirjavaan :(! Jännä nähdä mikä on lopullinen tulos!

Koira-kavereitakin Leonalle on kertynyt, ja aivan pentuaikojen arkuus on poissa ja Leona ottaa nykyisin toiset koirat todella lunkisti..
Ensi viikolla aloitetaan pentutoko, mikäli työvuorot vain antavat myöten. Ja toivottavasti sieltä saataisiin muutama pentu leikkikaveri, sillä tämän hetkiset kamut koostuvat hieman kookkaammista koirista, mm. alaskan malamuutista, joten kokoero on niin valtava, ettei kunnon leikkipaineja saa aikaiseksi :D!

Leona tottelee jo hienosti eri käskyjä. Ihan perus jutut, kuten istu, maahan, sivulle onnistuu hienosti. Paikka on tällä hetkellä työn alla, sillä neitihän ei kovin mielellään paikoillaan pysy :D! Myös luokse tulo onnistuu hienosti, mikäli nenä ei ole kiinni myyränkolossa tai muuten muissa hyvissä hajuissa :D!
Leona on muuten varmasti ollut aikaisemmassa elämässään ammatiltaan kaivuri :D! No, eipä tarvita mm. perunakuokkaa sillä koiruus hoitaa homman!

Leona osaa olla toisinaan todella itsenäinen ja leikkiä itsekseenkin, mutta mikäli hällä on ollut pitkä päivä yksin, meidän ollessa töissä, vaatii tyttö paljon huomiota, haleja ja rapsutuksia! Leluista muuten kaikki mitkä vaan vinkuu ovat parhaita!  Myös raakaluut ovat herkkua! Reviiriäänkin Leona osaa jo vahtia :D.. Ajokoira ilmestyi yhtenä päivänä pihaan ja sai kyllä häädön samantien :D! Leona saa viettää kaikenkaikkiaan todella paljon aikaa pihalla vapaana kirmaillen! Ja on todella mielellään kaikessa apuna mitä vain puuhailemme! Luottamus on molemmin puolinen, sillä kesällä meillä oli usein ulko-ovi auki sepposen selällään koko päivän.. Silti pisut tultiin tekemään sisälle :D! Käymme myös päivittäin metsälenkillä..

Noo, ei kaikki ihan niin helppoa ja yksin kertaista ole :D.. sillä kylllä tytöstä edelleenkin luonnettakin löytyy!
Kun komentaa (kieltää) jostakin, neiti ei useinkaan periksi anna.. Ja välillä koetellaan mammaa oikein kunnolla! Pitää vain pysyä tiukkana! Pohkeet on mustelmilla, sillä lahkeessa roikkuminen on paras tapa ärsyttää emäntää :D! (Lattiat kyllä notkuvat kaikesta sallituista leluista ja luista joita purra..) Jäähylle laittaminen ja laumasta eristäminen on todettu parhaaksi keinoksi rangaista tottelemattomuus.. Pois päästyään tulee kyllä nuolemaan ja anteeksi anelemaan :)! Odotan niiiiiiiiiin paljon että hampaat vaihtuisivat ja todennäköisesti tuo pureminenkin hieman laantuisi! On ollut ilo seurata ja lukea toistenkin blogeja ettei olla asian kanssa ihan yksin :DDD!! Samoin kuin kaikki "liikkuva" on saalistettava... Apuri roikkuu imurin varressa ja lattiamopin jatkeena.. :D! Saattaahan tämä osin kuvastaa saalistusviettiä ja vieläpä kun isäntä odottaa kaveria metsälle niin ihan kaikkea "saalistus"leikkejä ei tekisi mieli kieltää!
Riistan makuunkin Leona on jo päässyt ja kyyhkyjä riepotellut/kannellut leikin lomassa! Paukkuarkuuttakin ollaan alettu jo harjoittamaan.. eikä neiti juuri laukauksista hetkahda! Katsotaan kuinka käy, viikonloppuna lähdetään enimmäiselle oikealle metsästysretkelle!

Mutta on se kyllä kaikesta huolimatta maailman suloisin ja iiiiihanin koira :*! Ja pentu on pentu :)! Kyllä se siitä vielä aikuistuu!

Ei tässä mitään sen ihmeempiä.. Kertoilen taas kuulumisiamme! Tässä muutama otos vielä taipaleestamme!
 Tässä kuvassa odotellaan Niinaa ja koiruuksia parturi reissulle!
Alla olevista näkee lopputuloksen :)!


2 kommenttia:

  1. Sitkeästi me on lähestulkoon joka päivä käyty katsastamassa, milloin blogi päivittyy; hienoa, että sitkeytemme palkittiin :) !!! Oli kiva lukea kuulumisia, jatkamme blogissa vierailua vastakin...

    VastaaPoista