sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Syksyn päivityksiä!

Niin se vaan aika rientää ja ipanakin täyttää pian 5 kk :)! Ja sen kyllä alkaa huomaamaan.. taitaa alkaa nostaa myös murkkuikä päätään :D! Leona on tottunut olemaan pihalla aina vapaana, kuunnellut ja tullut aikaisemmin hyvin pyynnöstä luokse.. Nyt ei välillä kuulla eikä nahdä laisinkaan.. Leona on sitä mieltä, että hänhän ei moisista käskyistä enää perusta :D! Hiton uhma :D! Myös kiinniotto menee ihan leikkimiseksi.. Mutta ei auta kuin pysyä tiukkana!
Ja onneksi tämä on ohi menevää :D... (toivottavasti :D)!

Painoa alkaa olla varmaan 12 kg ja hampaatkin melko pitkälti vaihtuneet :)! 

Kaikenkaikkiaan Leona on melko rauhallinen pentu.. katsotaan nyt mitä tuo uhma tuo tulleessaan ja hampaiden vaihtuminen, sillä tähän asti ollaan vältytty kokonaan kaikilta jäystämis tuhoilta.. mitään kiellettyä Leona ei siis ole syönyt :D! Luita ja leluja lojuu kyllä kompastumiseen asti lattioilla :D!
Matotkin ollaan laitettu lattialle ja nekin ovat yhtä mattoa lukuun ottamatta "kuivia".. Edelleen yö pisut tulee paperille. Ja välillä mikäli ei ole skarppina, niin lätäkkö on lattialla, mutta pääsääntöisesti kaikki tehdään ulos!

Kaikista risahduksista ja räsähdyksitä pitää tietenkin informoida.. myös keskellä yötä :D! Vieraatkin saavat tietty haukkuvan vastaanoton, ja niinhän se pitää ollakin!

Täällä kun maalla asustellaan, niin käymme myös noin kerran viikossa tutustumassa kaupungin vilinään... Leona kulkee sielläkin tosi reippaasti ja rohkeasti häntä pystyssä... Toisien koirien ohituskin sujuu ongelmitta ja hienosti :)! Autojen suihke ja ihmisten vilinä ei neitiä hirvitä!
Leona on myös muutaman kerran ollut "mummolassa" hoidossa, eikä ole päästänyt itkun itkua, vaan tainnut ennemmin ajatella että 'höh', nytkö jo tulitte hakemaan :D! Leona on kyllä heti mamman jälkeen niin mummon tyttöä :D!

Pientä pidättyneisyyttä on alkanut olla havaittavissa ihmisiä kohtaan.. Leona on edelleen kiinnostunut kaikista ihmisistä ja menee kyllä nuuskuttelemaan, mutta siinä vaiheessa jos joku yrittää ottaa hänet syliin, niin neiti ilmaisee mielipiteensä ulahtamalla ja pakoon loikkimalla.. täytyy tätäkin hienovaraisesti hio'a!

Metsällä likka on edelleen päässyt käymään, mutta ilman saalista ollaan edelleen..
Myyrien metsästäminen pellolla on myös Leonan lempipuuhaa.. siellä se möyryäisi varmasti päivät pitkät ja vaanisi ja saalistaisi ja kaivaisi ja kaivaisi! Pikkulinnut saavaat neitiin myös vauhtia.. ja siihen ei auta paljoa perään huudella että mihinkään ei mennä.. Eli selvästi on kyllä saalistusvietti verissä :)! Myös jäniksen jäljet saavat vaihteen pienemmälle!

Lisäilen vielä muutaman uuden otoksen, josta saatte ihailla neidin uutta kameleontti väritystä :D! Saa nähdä mikä väritys tulee tulevaisuudessa olemaan, mutta tällä hetkellä turkki on melkoisen kirjava.. väriskaalaa löytyy liki valkoisesta mustaan ja kaikkea siltä väliltä.. tämä tietysti ikävää jos ajatellaan jo pidemmälle ja jalostus mahdollisuuksia.. mutta ei nuolaista ennenkuin tipahtaa, sinne on vielä aikaa, joten annetaan värin tasoittua ;D! Tässä hieman vanhempi otos, kuvassa siis poseeraa myös leikkikaveri Deli!Leona muuten laittelee kaikille sisaruksilleen hännän heilautuksia, ja toivoo että vielä jokin päivä pääsisi ottamaan heidän kanssaan pienet painit ;)!

PS. Saunominen on edelleen ihan huippua :D!

1 kommentti:

  1. Onpas Leona tosiaan vaalea ja harmaa! :)
    Hyvää 5kk päivää siskolle toivottelee Lilla

    VastaaPoista